dieta reklama internet zabawa hobby dzieci          dieta reklama internet zabawa hobby dzieci

wtorek, 11 października 2011

Karkówka z musztardową chrupką skórką w majerankowym sosie

 
Karkówka z musztardową chrupką skórką w majerankowym sosie

 

 

 

Czas przygotowania: ok 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: ok 14 zł
Dla 8 osób


Składniki:

  • karkówka średniej wielkości - 1 kilogram
  • musztarda z ziarenkami gorczycy - 100 gramów
  • Bulionetka pieczeniowa Knorr
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 łyżka
  • majeranek - 3 łyżki
  • obrane orzechy pistacjowe - 100 gramów
  • margaryna Kasia - 100 gramów
  • paczka chleba tostowego - 1 sztuka
  • olej słonecznikowy - 100 mililitrów
  • czerwone wino - 200 mililitrów

 

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i osusz. Natrzyj je czosnkiem, majerankiem oraz Przyprawą do karkówki Knorr. Następnie przełóż w czystą miskę, nakryj folią i pozostaw w chłodnym miejscu na co najmniej jeden dzień.
  2. Chleb tostowy obkrój ze skóry i rozdrobnij. Orzechy drobno posiekaj, wymieszaj z chlebem, po czym dodaj musztardę i margarynę.
  3. Mięso obsmaż ze wszystkich stron, a następnie umieść w żaroodpornym naczyniu.
  4. Na powierzchni mięsa ułóż przygotowane ciasto. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 100 minut. W połowie pieczenia dodaj do mięsa dwie szklanki wody.
  5. Po upieczeniu mięso przełóż na deskę, a do powstałego sosu dodaj Bulionetkę pieczeniową Knorr i czerwone wino. Całość doprowadź do wrzenia.
  6. Sos przecedź do czystego garnuszka i dodaj łyżeczkę majeranku. 
 
 
GOTOWE ! 




Zapraszamy do zapisania się na nasz newsletter,
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz