dieta reklama internet zabawa hobby dzieci          dieta reklama internet zabawa hobby dzieci

sobota, 8 października 2011

Zupa pomidorowa

 

Zupa pomidorowa

 

 

 

Czas przygotowania: ok 55 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: ok 11 zł
Dla 4 osób


 

Składniki:

  • porcja rosołowa - 0.5 kilograma
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • marchewka - 2 sztuki
  • przecier pomidorowy 30% - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • śmietana 22% - 0.5 szklanki
  • seler - 0.25 sztuki
  • pieprz
  • por - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka 

 


Sposób przygotowania:

 

  1. Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  2. Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.
  3. Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.

 

SMACZNEGO ! 


 
Zapraszamy do zapisania się na nasz newsletter,

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz