Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie
Czas przygotowania: ok 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: ok 15 zł
Dla 4 osób
Składniki:
- polędwiczki wieprzowe - 600 gramów
- czerwona cebula - 1 sztuka
- Fix Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym Knorr - 1 opakowanie
- marchewka - 2 sztuki
- mleko kokosowe - 200 mililitrów
- Pęczek świeżej natki kolendry - 1 sztuka
- limonka - 1 sztuka
- olej rzepakowy - 50 mililitrów
Sposób przygotowania:
- Polędwiczki oczyścić z błon pokroić w 0, 5 cm plastry – lekko rozbić młotkiem
- Marchewkę obrać przekroić po długości na pół, pokroić w pół plastry.
- Obraną cebulę pokroić w piórka. Natkę kolendry posiekać.
- Na patelni obsmażyć z obu stron mięso, przełożyć je na bok, obsmażyć cebule i marchewkę na powrót dodać mięso.
- Całość zalać rozmieszanym w mleku kokosowym fixem, doprowadzić do wrzenia, gotować wszystko razem przez 3 minuty.
- Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.
GOTOWE !
Zapraszamy do zapisania się na nasz newsletter,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz