Zupa pomidorowa
Czas przygotowania: ok 55 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: ok 11 zł
Dla 4 osób
Składniki:
- porcja rosołowa - 0.5 kilograma
- liść laurowy - 3 sztuki
- Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
- ziele angielskie - 3 sztuki
- marchewka - 2 sztuki
- przecier pomidorowy 30% - 1 sztuka
- pietruszka - 1 sztuka
- śmietana 22% - 0.5 szklanki
- seler - 0.25 sztuki
- pieprz
- por - 1 sztuka
- posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
- średniej wielkości cebula - 1 sztuka
Sposób przygotowania:
- Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
- Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.
- Następnie dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.
SMACZNEGO !
Zapraszamy do zapisania się na nasz newsletter,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz