dieta reklama internet zabawa hobby dzieci          dieta reklama internet zabawa hobby dzieci

sobota, 10 września 2011

Krupnik



Krupnik




Stopień trudności: łatwe
Czas przygotowania: ok 45 min
Koszt : ok 12 zł


SKŁADNIKI


  •  por,
  •  4 średnie ziemniaki, 
  •  8 szklanek wody,
  •  ok.20 dag wieprzowiny z kościąc
  •  2 marchwie,
  •  kawałek selera,
  •  1/2 szklanki kaszy perłowej, 
  •  1 pietruszka,
  •  1-2 łyżki oleju, 
  •  sól, 
  •  1 łyżka siekanego kopru
  •  1 łyżka siekanej natki 
  •  2 nóżki suszonych grzybów

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANAIA

 

1. Ugotować wywar z kości z włoszczyzną, grzybami i 6 szklankami wody.

2. dodać soli.

3. Kaszę ugotować do miękkości w 2 szklankach wody z dodatkiem oleju.

4. Wywar przecedzić, ugotować w nim pokrojone w plasterki podzielone na połówki ziemniaki.

5. Połączyć kaszę z wywarem i ziemniakami.

6. Posolić. 

7. Zagotować.

8. Podać krupnik posypany siekaną zieleniną.

 


Zapraszamy do zapisania się na nasz newsletter,


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz