Sałatka pekińska
Czas przygotowania : ok 10 minut
Stopień trudności : łatwy
Cena : ok 6,50 zł
Dla 4 osób
SKŁADNIKI
- 4 rzodkiewki,
- 2 ogórki,
- 1 marchewka,
- 2 papryki (czerwona i żółta),
- słoiczek majonezu lub "sos grecki",
- puszka groszku,
- puszka kukurydzy,
- 1 kapusta pekińska średnia,
- 2 pomidory,
- sól, pieprz.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Wszystkie warzywa obrać ze skórek, umyć.
2. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Pomidory pokroić w kostkę.
4. Ogórki, rzodkiew, paprykę pokroić w ćwiartki.
5. Kapustę pekińską poszatkować.
6. Odsączyć kukurydzę i groszek, dodać do reszty.
7. Wszystkie produkty wymieszać, dodać majonez lub przygotowany "sos grecki".
8. Przyprawić do smaku.
Zapraszamy do zapisania się na nasz newsletter,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz