Zupa dyniowo - marchewkowa
Czas przygotowania: ok 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: ok 16 zł
Dla 3 osób
SKŁADNIKI :
- Pol dyni hokkaido
- 6 marchewek
- 1 cebula
- sol, pieprz, chili, mielony imbir
- 1 bulionetka
- 3 lyzki creme fresch lub gestej smietanki
- 3 lyzki oliwy z oliwek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Marchewkę i dynię pokroić w kostkę i ugotować z dodatkiem bulionetki i przypraw.
2. Cebule pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie oraz dodać do zupy.
3. Kiedy marchewka i dynia są miękkie zblendować, lub zmiksować dodając creme fresch.
4. Jeśli chcemy ładnie podać możemy w tym celu wydrążyć połówkę dyni i w niej zaserwować zupkę.
5. Ja lubię ja zdecydowanie na bardzo ostro, wiec dodaje do niej sobie sosu tabasco, lub sosu z czerwonego pieprzu.
GOTOWE !
Zapraszamy do zapisania się na nasz newsletter,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz