dieta reklama internet zabawa hobby dzieci          dieta reklama internet zabawa hobby dzieci

niedziela, 30 października 2011

Zupa dyniowo - marchewkowa

 

Zupa dyniowo - marchewkowa

 

 

 

Czas przygotowania: ok 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: ok 16 zł
Dla 3 osób
 
 
 
SKŁADNIKI :
 
  • Pol dyni hokkaido
  • 6 marchewek
  • 1 cebula
  • sol, pieprz, chili, mielony imbir
  • 1 bulionetka
  • 3 lyzki creme fresch lub gestej smietanki
  • 3 lyzki oliwy z oliwek 
 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 
1. Marchewkę i dynię pokroić w kostkę i ugotować z dodatkiem bulionetki i przypraw. 
 
2. Cebule pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie oraz dodać do zupy.
 
3. Kiedy marchewka i dynia są miękkie zblendować, lub zmiksować dodając creme fresch.
 
4. Jeśli chcemy ładnie podać możemy w tym celu wydrążyć połówkę dyni i w niej zaserwować zupkę.
 
5. Ja lubię ja zdecydowanie na bardzo ostro, wiec dodaje do niej sobie sosu tabasco, lub sosu z czerwonego pieprzu.
 
 
 
 
GOTOWE ! 




Zapraszamy do zapisania się na nasz newsletter,
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz