dieta reklama internet zabawa hobby dzieci          dieta reklama internet zabawa hobby dzieci

środa, 30 listopada 2011

Pieczona cielęcina

Pieczona cielęcina

 

 

 

Czas przygotowania: ok 60 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: ok 32 zł
Dla 2 osób
 
 
 
SKŁADNIKI :
 
  • cielęcina z kością - 800 gramów
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • Kostka do mięs pieczeniowa
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • mąka - 100 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • suszone grzyby - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • planta lub inny tłuszcz roślinny - 80 gramów
  • pieprz - 4 sztuki  

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Cielęcinę oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące i obsmaż z obu stron. Mięso przełóż na chwilę na talerz.
  2. Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plastry. Warzywa podsmaż w tym samym garnku, co mięso. Następnie oprósz je pozostałą mąką i smaż przez chwilę.
  3. Mięso włóż z powrotem do garnka, w którym znajdują się warzywa i zalej 700 ml wody.
  4. Dodaj przyprawy i jedną Kostkę pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.



SMACZNEGO ! 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz