Pieczona cielęcina
Czas przygotowania: ok 60 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: ok 32 zł
Dla 2 osób
SKŁADNIKI :
- cielęcina z kością - 800 gramów
- liść laurowy - 2 sztuki
- Kostka do mięs pieczeniowa
- ziele angielskie - 3 sztuki
- cebula - 2 sztuki
- mąka - 100 gramów
- marchewka - 2 sztuki
- pieprz - 1 szczypta
- suszone grzyby - 2 sztuki
- sól - 1 szczypta
- ząbek czosnku - 2 sztuki
- planta lub inny tłuszcz roślinny - 80 gramów
- pieprz - 4 sztuki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Cielęcinę oprósz solą oraz pieprzem, a następnie obtocz w mące i obsmaż z obu stron. Mięso przełóż na chwilę na talerz.
- Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plastry. Warzywa podsmaż w tym samym garnku, co mięso. Następnie oprósz je pozostałą mąką i smaż przez chwilę.
- Mięso włóż z powrotem do garnka, w którym znajdują się warzywa i zalej 700 ml wody.
- Dodaj przyprawy i jedną Kostkę pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz